10 ani de la acreditarea ITPB

Pe 21 octombrie a.c. s-au împlinit 10 ani de la acreditarea Institutului Teologic Penticostal din București, prilej cu care ne-am oprit pentru a-I mulțumi lui Dumnezeu și pentru a ne aminti de toată munca depusă în procesul de acreditare și de oamenii care au lucrat intens ca totul să fie conform cerințelor autorităților statului român. La acest moment aniversar au fost prezenți profesorii ITPB, personalul administrativ, studenții din anii I, II, III și IV și masteranzii din anul I. Împreună ne-am unit în rugăciune și i-am mulțumit lui Dumnezeu pentru felul în care a lucrat acum 10 ani, iar apoi am cerut binecuvântarea Lui pentru anii care vor urma. În cadrul întâlnirii au luat cuvântul Rectorul ITPB, pastor lector univ.dr. Ioan Brie, decanul ITPB – lector univ.dr. Romulus Ganea, lector univ.dr. Radu Țîrle și pastorul studenților Emil Meștereagă.

Procesul de obținere a acreditării a început în anii 1996-1997 și a durat până pe 21 octombrie 2008. De la dr. John Tipei (Rector al ITPB în perioada 1997-2010), care ne-a trimis o înregistrare video din Statele Unite, am aflat despre greutățile, dar și despre biruințele pe care le-au trăit toți cei implicați în acest demers atât de necesar pentru dezvoltarea școlii noastre.

Pentru obținerea acreditării a fost nevoie de îndeplinirea a trei mari criterii: baza materială, alcătuirea unui corp profesoral solid și asigurarea unui fond de carte corespunzător numărului de studenți școlarizați și planului de învățământ. Pentru construirea bazei materiale (spații de cazare, săli de curs etc.) am fost susținuți de către organizația Church of God din SUA, care a sprijinit financiar construirea actualului campus, alcătuit dintr-un corp de cazare, un corp cantină și clădirea principală (săli de curs și birouri administrative). Alcătuirea unui corp profesoral a fost un proces de durată, iar în acești ani Rectorul ITPB, dr. John Tipei, a început o activitate intensă de recrutare de noi cadre didactice. Într-un interval de zece ani, la ITPB s-a format un corp didactic bine pregătit, iar astăzi școala noastră are 12 cadre didactice titulare și 14 profesori asociați.

După multe vizite la Minister, după multe piedici întâlnite, pe 21 octombrie 2008, ITPB  a devenit instituție de învățământ acreditată prin Legea nr. 194. De la autorizarea provizorie din 1998 și până la acreditare au trecut 10 ani lungi și grei, deși timpul estimat inițial pentru pregătirea în vederea obținerii acreditării era de șase ani.

Acum, la zece ani de la acreditare, ITPB are aceeași viziune: să formeze lucrători pentru Evanghelie, buni predicatori și buni păstori. Ne dorim să ducem mai departe moștenirea primită de la oameni ca Trandafir Sandru, Teodor Pandrea sau John Tipei și să lucrăm, în continuare, la păstrarea unor standarde înalte, atât din punct de vedere spiritual, cât și din punct de vedere academic. Ne bucurăm de oportunitatea pe care o avem, aceea de a construi un nou campus pentru generațiile viitoare de studenți, și ne dorim ca, prin tot ceea ce facem în cadrul ITP București, să contribuim la lărgirea Împărăției lui Hristos.

Puteți fi și dumneavoastră parte a lucrării de la Institut prin rugăciune, prin susținerea financiară a unui student sau prin susținerea financiară a proiectului de construcție. Orice ajutor pe care îl primim este bine-venit, de aceea vă rugăm să ne sprijiniți și să ne amintiți în rugăciunile dumneavoastră. Dumnezeu să vă răsplătească și să vă binecuvânteze!

Mai multe fotografii puteți vedea aici.

×