Ora cu păstorul

Odată cu începerea noului an universitar au fost reluate și întâlnirile bilunare Ora cu păstorul. Pentru prima întâlnire din anul acesta l-am avut invitat pe dr. Richard Pace, Directorul Comisiei de capelani a organizației Church of God. Dr. Pace le-a vorbit studenților din cei patru ani de studii despre chemarea de a le sluji altora în medii diferite de cel eclezial, de a merge „dincolo de porțile” bisericii (cf. Evrei 13:12,13). Fie că este vorba de o slujire consacrată și oficială (așa cum este slujirea în calitate de capelan în închisori, armată, spitale, cămine de bătrâni, școli etc.), fie că este vorba de voluntariat în mijlocul comunității, credincioșii se pot implica în acestă lucrare roditoare și atât de necesară în vremurile noastre.

Slujirea dezinteresată a semenilor, prin ajutor direct și/sau prin prezența nostră alături de ei nu poate fi făcută fără mentalitatea de samaritean, ilustrată de Domnul Isus în celebra parabolă a bunului samaritean și fără a înțelege ce presupune respectarea poruncii de a ne iubi aproapele (nu numaidecât fratele de credință) ca pe noi înșine.

Prezentarea fratelui Pace a fost urmată de un timp de întrebări și răspunsuri, în care studenții noștri au putut primi mai multe informații despre această lucrare spirituală cunoscută destul de puțin în mediul evanghelic românesc. Oaspetele nostru i-a încurajat să fie creativi în a găsi metode de a fi alături de oameni, de a le sluji și de a deschide, astfel, „ușa” spre evanghelizarea lor personală.

Îi suntem recunoscători Domnului pentru aceste momente prețioase și suntem nerăbdători să primim de la El nenumărate alte binecuvântări prin frații păstori care ne vor vizita în acest an la Ora cu păstorul.

×