Redirecționează 2 % din impozitul pe venit către ITPB

Se prelungește termenul de depunere a formularului 230 pentru direcționarea a 2% din impozitul pe venit. Astfel, anul acesta, în locul termenului de 15 martie a fost stabilit ca termen limita data de de 31 iulie 2019.


Stimați prieteni ai ITPB,

Îndrăznim să ne adresăm dumneavoastră și să vă cerem ajutorul prin redirecționarea a 2% din impozitul pe venit către Institutul Teologic Penticostal din București. De asemenea, orice sponsorizare este binevenită. Ne puteți ajuta și trimițând rugămintea noastră prietenilor sau familiilor dumneavoastră.

Orice persoană care obține/realizează venituri impozabile (salarii, venituri din chirii, venituri din activități independente sau venituri din profesii liberale) poate să direcționeze 2% din impozitul pe venit către o organizație nonguvernamentală. Dacă dumneavoastră nu direcționați acest procent, banii vor rămâne în totalitate la stat.

Ce trebuie să faceți?

Dacă obțineți venituri din salariu (sau din chirii, drepturi de autor, profesii liberale, activități independente etc.), trebuie să completați Formularul 230 (se completează doar secțiunea I cu datele personale și se semnează în josul paginii). Vă rugăm să depuneţi personal formularul la Administraţia Financiară de care aparţineţi, sau să ni-l trimiteţi completat, prin poştă, cu confirmare de primire, pe adresa Institutului (b-dul Uverturii, nr.210-220, sector 6, cod 060946, București).

Anul acesta termenul pentru depunerea formularelor a fost modificat. Acestea trebuie depuse până la 31 iulie 2019.

Persoanele juridice plătitoare de impozit pe profit pot face sponsorizări prin contracte de sponsorizare, deduse în limita minumului dintre 20% din impozitul pe profit datorat și 0.5 % din cifra de afaceri. Sponsorizarea este total deductibilă din impozitul pe profit, daca se încadrează în limitele legii şi dacă se face până la sfârşitul anului 2019, pe baza unui contract de sponsorizare.

Vă mulțumim pentru că sunteți alături de noi!

×