Tabăra de rugăciune ITPB

Pentru video tabără de rugăciune click aici.

Cea de a treia ediție a taberei de rugăciune ITPB din acest an a avut loc în perioada 2-7 mai, la Râu Sadului, jud. Sibiu. Tema acestor zile petrecute departe de agitația orașului a fost despre închinarea plăcută lui Dumnezeu. În fiecare zi studenții s-au apropiat de Cuvântul lui Dumnezeu și au ascultat mesaje din partea profesorilor lor și a oaspeților: Pastor Ioan Gurău – biserica penticostală Filadelfia, Brașov și vicepreședintele comunității regionale Brașov; Pastor Daniel Mureșan – biserica penticostală nr. 1 din Brașov, Emanuel Fedur din biserica penticostală Elim, Phoenix, Arizona. Au mai fost în această tabără și câțiva frați și surori proroci prin care Dumnezeu a vorbit în mod direct: Preoteasa Virgil și Cati din Deva, Rodica Vereș din Hunedoara, Pantea Florin din loc. Fodora, jud. Sălaj, Selu Capalna din Fodora, jud. Sălaj.

Iată ce mărturisesc doi dintre studenți despre aceste zile de rugăciune:

  • Samuel-Ovidiu Chiricioaei, anul I

„Această tabără a aprins în mine flacăra rugăciunii, Dumnezeu lucrând în așa fel la inima mea încât să redescopăr, pe lângă iminenta trebuință de rugăciune, și pasiunea cu care trebuie să o practic. Împreună cu alți slujitori ai Domnului am avut binecuvântata oportunitate de a gusta din puterea rugăciunii, Dumnezeu însoțindu-ne mereu cu descoperiri si vedenii, ceea ce mie personal mi-a dat un mai mare avânt și zel în închinare. Trebuie să recunosc faptul că la începutul taberei așteptările în ceea ce privește lucrarea aceasta nu erau la înălțimea a ceea ce Domnul mi-a pregătit. Pe lângă prezența Domnului prin vedenii și descoperiri privitoare la păcatul care încă mai era cuibărit în viețile noastre ‒ fapt care ne-a îndemnat la mărturisire, în urma căreia Domnul ne-a dat o mare eliberare ‒, cel mai măreț eveniment, care mi-a marcat timpul petrecut în această tabăra, a fost primirea botezului cu Duhul Sfânt. O mare binecuvântare a intrat în viața mea și am simțit cum dragostea lui Dumnezeu a coborât peste mine, umplându-mi inima de pace. În zilele de mărturisire am văzut cum Dumnezeu încă eliberează de patimile și lanțurile Celui Rău și am realizat, o dată în plus, că avem un Dumnezeu viu și lucrător, împotriva Căruia nu poate sta nicio căpetenie, nicio domnie a întunericului.

Timpul acesta binecuvântat a continuat la Biserica „Emanuel” din Sibiu, unde am avut prilejul de a sta la masă cu Domnul și cu frații noștri de acolo. Bucuria și solemnitatea slujirii lui Dumnezeu au căpătat o nouă înflăcărare în viețile noastre, a studenților, dar și a fraților profesori si slujitori prezenți cu noi la timpul de părtășie. Încurajez pe fiecare tânăr să se apropie sincer în rugăciune de Dumnezeu, aceasta fiind calea prin care Dumnezeu a lucrat cu putere în viața mea, a fraților prezenți și a atâtor mari oameni sfinți, de-a lungul timpului. Vă invităm să gustați din harul adus de o viață de rugăciune: rugăciunea nu este un timp pierdut; dimpotrivă, ea înseamnă putere,viață si bucurie în Duhul Sfânt. Vă chem să gustați acest har chiar astăzi. Domnul să vă binecuvânteze!”

  • Claudiu Gherghel, anul III

„Fiind al 3-lea an în care particip la taberele de rugăciune organizate de ITPB, nu pot decât să remarc evoluția acestor tabere. Anul acesta am fost binecuvântați de Dumnezeu să ne putem închina Lui într-un cadru mirific, cadru care, într-o măsură, ne transmitea dorința de a veni cu adorare înaintea lui Dumnezeu, văzând măreția Lui și în creație.

Programul taberei a fost în așa fel gândit încât hrana spirituală a fost îndestulătoare pentru orice suflet. Astfel, am început părtășia cu învățături scripturale puternice care ne-au condus mai departe în închinare prin cântări, urmate și acestea de rugăciuni. Fiind o tabără de rugăciune, n-am fost presați de ceas în niciun fel, astfel că am avut timp suficient să ne vărsăm inima înaintea lui Dumnezeu. Și ce minunate au fost acele momente în care Dumnezeu ne-a răspuns!

Privind în spate, pot spune din toate inima că prin tabăra de rugăciune a ITPB am primit din partea lui Dumnezeu o adevărată binecuvântare. Înainte de a merge la Râu Sadului aveam o adâncă dorință și nevoie de a mă retrage pentru a auzi în tihnă vocea lui Dumnezeu, fără să fiu grăbit de vreo activitate cotidiană. În mijlocul frământărilor și întrebărilor cu privire la viitorul meu, Dumnezeu mi-a dăruit un moment în care m-am putut opri să caut în rugăciune voia Domnului pentru viața mea, iar acum, înaintez potrivit cu lumina și tăria pe care El Mi le-a dăruit.”

 

×