O patrie nouă și un neam mare

Pastor prof.univ.habil. dr. Silviu Tatu, O patrie noua si un neam mare, Oradea, Editura Scriptum, 2019.

O patrie nouă și un neam mare este un manual pentru analiza textelor narative din Geneza, în special cele referitoare la biografia patriarhului Avram.

„O patrie nouă și un neam mare nu este un simplu comentariu la cartea Geneza, menit să ne intermedieze înțelesul acestei cărți biblice într-un mod mai mult sau mai puțin obiectiv, ci este mai degrabă un manual prin intermediul căruia colegul nostru, pastor prof. univ. dr. abil. Silviu Tatu, le pune la dispoziția tuturor celor interesați de studiul cărții Geneza o „unealtă” exegetică adecvată, utilă pentru descoperirea sensului intenționat de autorul biblic inspirat de Duhul Sfânt. O exegeză corectă a cărților biblice implică metode adecvate, care să nu neglijeze nici contextul istoric în care au fost scrise acestea, nici specificul lor literar. Doar așa le putem pătrunde şi articula mesajul teologic, mesaj ce trebuie aplicat zi de zi în viața noastră.
O recomand tuturor celor care doresc să se echipeze cu uneltele necesare în arta exegetică; cu ajutorul acestora, textul biblic al Genezei le va deveni tot mai apropiat, iar ei vor reuși să identifice corect mesajul teologic, ca apoi să îl transpună, în mod adecvat, în viața de zi cu zi”. Lector univ. dr. Romulus Ganea (Decan al Facultății de Teologie Penticostală din cadrul ITP București).

Pentru mai multe detalii despre această carte puteți accesa următorul link.


Despre autor:

Silviu Tatu este profesor universitar și pastor. Printre publicațiile sale cu interes pentru publicul larg se numără: „Dumnezeu a vorbit în vechime prin profeți”, „Leul din Sion”, Revendicarea moștenirii” și „Domnul împărățește”. În calitate de specialist în limba ebraică și Vechiul Testament, a tradus și editat lucrări de specialitate și a lucrat în colective de traducere a Bibliei ebraice în limba romană și de revizuire a traducerii lui D. Cornilescu.

×