Încredințează la oameni de încredere

Pastor Lector univ. dr. Radu Mariș, Încredințează la oameni de încredere, București, Plērōma, 2020.

Cartea pastorului Radu Mariș își propune să prezinte și să accentueze importanța dezvoltării conducerii prin mentorarea liderilor bisericii, în special a celor aflați la început de drum în ceea ce privește slujirea. În studiul întreprins, autorul a analizat atât literatura seculară, cât și pe cea creștină, aplecându-se mai ales asupra modelelor din Noul Testament, care au fost verificate critic și academic și au trecut testul. Totodată, dr. Mariș a evaluat situația curentă privind dezvoltarea conducerii prin mentorare din cadrul Comunității Regionale Penticostale de Oradea, iar în urma evaluării a dezvoltat un set de recomandări în ce privește practicarea mentorării ca instrument folosit în dezvoltarea conducerii și în ridicarea următoarei generații de lideri creștini.


Despre autor:

Radu Mariș s-a născut în anul 1978 în orașul Arad. A absolvit cursurile Institutului Teologic Penticostal din București în anul 2000, iar în anul 2020 și-a definitivat studiile doctorale, urmate în cadrul Universității din București.

În prezent este pastorul asistent al Bisericii Penticostale „Speranța” din Oradea și cadru didactic la Institutul Teologic Penticostal din București. De-a lungul timpului, a publicat numeroase studii de teologie practică, în reviste de specialitate, precum și în cele de popularizare a cercetării. Din anul 2006 este căsătorit cu Corina și au împreună un fiu, Ianis.

×