Catalog online

Pentru a efectua căutări în catalogul bibliotecii ITPB, accesați următorul link: Catalog online

Începând cu luna martie 2013, Biblioteca ITPB a adoptat și implementat programul Liberty 5, un software profesionist care a eficientizat atât activitatea de catalogare a cărților, cât și circulația lor către și dinspre cititori. Noul software este special conceput în conformitate cu standardele internaţionale pentru a uşura munca bibliotecarului în ceea ce priveşte clasificarea, găsirea pe raft şi reaşezarea cărţilor care au fost solicitate.

Grație noului program și a dispozitivului care scanează codurile de bare, bibliotecarul poate accesa în mod prompt atât informațiile stocate cu privire la cărțile catalogate, cât și informațiile despre utilizatorii bibliotecii.

Fiecare cititor înregistrat în program are propriul cont personalizat, putând vedea în timp real informații precum: istoricul împrumuturilor, lista cărților „scadente”, lista cărților rezervate, situația amenzilor percepute pentru întârzieri, eventualele mesaje din partea bibliotecarului etc.

Utilizatorii Bibliotecii ITPB pot identifica resursele bibliografice de care au nevoie cu ajutorul catalogului electronic. Acesta este conectat la baza de date a bibliotecii, iar orice titlu achiziționat care a fost catalogat este vizibil în timp real grație interconectării dintre baza de date și programul „Liberty 5”.

Biblioteca folosește sistemul de clasificare zecimală „Dewey”, care prezintă un avantaj important: o carte este plasată în aria ei tematică, iar utilizatorii au acces la resurse bibliografice similare, în funcție de cota unei resurse.

Accesul în bibliotecă se realizează pe baza legitimaţiei de student.

×