Prelegeri anuale ITPB

În data de 14 mai 2019, a avut loc o sesiune de prelegeri ținute de către doi profesori din cadrul PTS (Pentecostal Theological Seminary din Cleveland, Tennessee, U.S.A.): dr. Lee Roy Martin, profesor de Vechiul Testament și de limba ebraică și dr. John Christopher Thomas, profesor de Noul Testament, specialist în teologia ioanină.
Dr. Lee Roy Martin a avut o prelegere despre studierea psalmilor cu o aplicație practică la psalmul 63, iar dr. John Christopher Thomas a vorbit despre conceptul hermeneutic al teologiei penticostale.

Pentru fotografii de la aceste prelegeri, vă rugăm să accesați galeria foto a site-ului nostru.


Începând cu anul universitar 2010-2011, a fost inaugurată seria prelegerilor anuale ITP, la care vor fi invitaţi profesori de renume şi/sau personalităţi creştine marcante care au contribuit în mod semnificativ la dezvoltarea educaţiei teologice şi la viaţa şi misiunea Bisericii. Prelegerile au ca scop prezentarea unor teme importante şi relevante pentru misiunea Institutului pentru a stimula cercetarea teologică.

În primul an (2010-2011) a fost invitat Prof. dr. Peter Kuzmic, rectorul ETF din Osijek, Croaţia. El a ţinut o serie de prelegeri intitulate „Provocări şi transformari ale misiunii creştine în contextual socio-politic contemporan.”

În anul universitar 2011-2012 a fost invitat Prof. dr. Amos Yong. El este J. Rodman Williams Professor of Theology la Regent University, School of Divinity, in Virginia, USA. În zilele de 22-23 iunie 2012, Prof dr. Amos Zong a ținut o serie de trei prelegeri despre: ”Global Pentecostalism,” ”Pentecostal Theology” şi ”Pentecostalism & Society.”

În anul universitar 2012-2013 a fost invitat Pastor Profesor dr. Steven Land. El este cadru didactitic la Pentecostal Theological Seminary din Cleveland, Tennessee, U.S.A. El a ținut o serie de prelegeri al căror punct central a fost spiritualitatea penticostală.

×