Conferințe

În intervalul 2-4 aprilie 2012, o delegație a institutului, alcătuită din Pastor Conf. univ. dr. Corneliu Constantineanu, Pastor Lector univ. dr. Ciprian Falvius Terinte, Pastor Lector univ. drd. Emil Meștereagă, Pastor Lector univ. dr. Ioan Brie, Pastor Lector univ. dr. Eugen Jugaru și Lector univ. dr. Vasile Romulus Ganea, a participat la conferința pastorală găzduită de Biserica Penticostală „Betania” din Cluj-Napoca, prilejuită de prezența în România a Dr. George O. Wood, Superintendent general al organizației penticostale Assemblies of God din SUA și a Dr. John Ashcroft, fost procuror general al SUA. Vizita în România a celor două persoanlități marcante ale penticostalismului american a fost efectuată ca urmare a invitației conducerii Cultului Creștin Penticostal din România. Conferința a vizat teme din aria conducerii spirituale și a slujirii pastorale.


În data de 24 a fost organizată conferinţa teologică cu titlul: Conversion and transformation. Conferenţiar a fost Pastor Dr. Gordon Smith.


În data de de 11 mai 2011 la Institutul Teologic Penticostal a fost organizat conferinţa cu tema: Creştinul în viaţa publică, susţinută de deputatul Mircea Lubanovici.


În data de 15 martie 2011 a fost organizat un colocviu pe tema Holocaustului.
Conferenţiari: Dr. Livius Beriş, supravieţuitor al Holocaustului şi preşedinte al A.E.R.V.M., cu tema: Holocaust – Cauze, consecinţe şi posibilitateta de evitare
Conf. univ. dr. Botesc George Mircea, Universitatea Bucureşti, cu tema: Antisemitismul – rădăcini istorice şi profil.


În data de 6 aprilie 2011 a avut loc conferinţa cu titlul: Tradiţii antice despre Anticrist – O introducere în „anticristologie”, susţinută de patrologul Cristian Bădiliţă.

×