Cum arată o biserică mare?

După aprecierea mea, biserica despre care citim în cartea Faptele Apostolilor a fost o biserică mare. Adeseori folosim acest cuvânt cu privire la biserică și din păcate cu prea mare ușurință, deoarece nu orice numim noi mare este mare și în ochii lui Dumnezeu. Ce face o biserică să fie cu adevărat mare? Cum putem măsura mărimea unei biserici? De obicei spunem că o biserică este mare dacă are un număr mare de membri, are un buget mare, o clădire cu o arhitectură impresionantă sau are un predicator „mare.”

Vă invit să privim la modul în care Dumnezeu folosește cuvântul „mare” în cartea Faptele Apostolilor atunci când descrie biserica.

Mai întâi, o biserică mare are o putere mare (Fapte 4:33 – „apostolii mărturiseau cu multă putere despre învierea Domnului Isus”). Este posibil să avem o organizație foarte mare, să avem un talent foarte mare și totuși să nu fim o biserică mare, dacă puterea Duhului Sfânt nu este prezentă acolo.

În al doilea rând, o biserică mare are o frică mare (Fapte 5:11 – „o mare frică a cuprins toată biserica”). Cred că ceea ce lipsește astăzi din multe biserici este frica de Domnul. Nu poți avea o biserică mare dacă nu este acolo și o teamă mare de Dumnezeu.

În al treilea rând, o biserică mare are o bucurie mare (Fapte 8:8 – „și a fost o mare bucurie în cetatea aceasta”). Întotdeauna este o mare bucurie când vezi bolnavii vindecați, demonizații eliberați și când oamenii se întorc la Domnul. Cred că această bucurie are o mare putere de atracție pentru orice biserică.

În al patrulea rând, o biserică mare are parte și un număr mare de oameni întorși la Domnul (Fapte 11:21 – „Mâna Domnului era cu ei și mare a fost numărul celor ce au crezut și s-au întors la Domnul”). Primii ucenici erau ca un foc; pe unde ajungeau îi aprindeau și pe alții pentru Domnul. Cineva spunea că „un ou nu fierbe în zece tone de apă călduță, ci într-un ibric cu apă care clocotește.”

Ne rugăm ca Dumnezeu să binecuvânteze Biserica Penticostală din România să fie o biserică mare. Să aibă o putere spirituală mare, să umble cu o mare frică de Domnul, să aibă o bucurie mare și ca rezultat al acestora să vedem un mare număr de oameni întorcându-se la Domnul.

Pastor dr. Radu Mariș
(iunie 2021)

Text apărut și în foaia de informare a ITPB

×