Cuvântul Rectorului ITPB

Stimați frați slujitori și dragi prieteni ai ITPB,

La încheierea acestui an doresc să vă aduc în atenție câteva dintre binecuvântările și greutățile pe care Dumnezeu le-a îngăduit în 2022 peste școala noastră. Primăvara acestui an a fost una foarte încărcată pentru angajații ITPB, întrucât a trebuit să ne pregătim intens pentru evaluarea ARACIS, care a avut loc în luna mai (detalii la pag 2 din foaia de informare). Cu toții am depus eforturi mari, iar Dumnezeu și-a arătat bunătatea față de noi prin faptul că Institutul Teologic Penticostal a primit cel mai bun calificativ – „Grad de încredere ridicat”.

O altă realizare a fost deschiderea unui nou program de masterat, „Teologie Penticostală Aplicată”, unde avem deja 36 de studenți înmatriculați în primul an de studii. De asemenea, în urma celor două sesiuni de admitere pentru studiile de licență din acest an, în anul I sunt înmatriculați 50 de studenți, numărul maxim posibil.

Ne bucurăm de faptul că numărul total al studenților din toți anii de studiu se ridică la 218, dar ne frământă problema spațiului. Actualul campus este tot mai neîncăpător, sălile de curs și amfiteatrul nu mai pot împlini nevoile noastre, de aceea mutarea în noua clădire devine tot mai mult o urgență. Creșterea alarmantă a prețurilor ne afectează planurile și ne împiedică să înaintăm cu amenajările interioare. Mai avem nevoie de aproximativ 900.000 EUR pentru finalizare, fără să punem la socoteală mobilierul. Continuăm să ne încredem puternic în Dumnezeu și să sperăm la bunăvoința și ajutorul dumneavoastră și a comunităților penticostale pe care le slujiți.

Pentru a face față cheltuielilor legate de administrarea actualului campus, ne-am propus să reducem cât putem de mult consumul de energie electrică și de gaze naturale, astfel că studenții vor pleca mai devreme în vacanța de iarnă, iar cursurile din ianuarie și din februarie se vor organiza online.

Deși veștile pe care le auzim nu sunt încurajatoare, noi, în calitate de copii ai lui Dumnezeu, ne bucurăm că studenții noștri sunt dornici să slujească și să crească în cunoașterea lui Dumnezeu și că avem parte de susținerea dumneavoastră și a multor frați credincioși.

Vă mulțumim pentru colectele de Rusalii și pentru toate donațiile pe care ni le-ați trimis în acest an, pentru că vă rugați pentru noi și pentru că îi încurajați pe studenții noștri să se implice în diferite slujiri în bisericile pe care le aveți în responsabilitate. Fără sprijinul dumneavoastră, munca noastră ar fi mult mai dificilă și anevoioasă.

Și pentru că ne aflăm în perioada în care sărbătorim Nașterea Mântuitorului, dorim ca pacea, bucuria și nădejdea să vă însoțească în familiile dumneavoastră și să se reverse din plin peste bisericile pe care le slujiți.

Sărbători binecuvântate și La mulți ani!

Cu prețuire și recunoștință,

Pastor Ioan Brie

Rector ITPB

 

 

×