De ce să fii student la ITPB? (VII)

Viața de student la ITP oferă, printre alte oportunități, și pe aceea de a studia în Biblioteca ITPB. Biblioteca este concepută și organizată așa încât să vină în ajutorul studenților și să le faciliteze accesul la informațiile de care au nevoie. Astfel, un prim aspect important este acela că biblioteca se găsește în același corp de clădire cu sălile de curs, fiind foarte aproape de cămin. În cadrul bibliotecii există două săli de lectură, iar la locurile din aceste săli se mai adaugă câteva locuri din sala de împrumut pentru ca un număr cât mai mare de studenți să poată beneficia de spațiu pentru studiu. Programul bibliotecii este generos, utilizatorii bibliotecii având cel puțin 12 ore pe zi la dispoziție pentru a studia în bibliotecă.

Biblioteca pune la dispoziție aproximativă 30.000 de volume, cele mai multe fiind în limbile engleză și română. Pe lângă aceste surse în format tipărit, începând cu luna martie 2016, studenții și cadrele didactice ale ITP beneficiază de acces la ATLA Serials (inclus în EBSCO), cea mai largă bază de date cu jurnale teologice digitalizate. ITP deține un abonament și pentru Questia (www.questia.com)

Din martie 2013, Biblioteca ITPB a adoptat și implementat programul Liberty 5, un software profesionist care a eficientizat catalogarea, căutarea, împrumutul și returnarea cărților. Utilizatorii Bibliotecii ITPB pot identifica resursele bibliografice de care au nevoie cu ajutorul catalogului electronic. Suntem convinși că toate aceste oportunități vor face ca experiența utilizării bibliotecii ITPB să fie una plăcută și rodnică pentru formarea fiecărui student.

Dr. Dumitru Piscuc, Bibliotecar
Drd. Denis Benzar, Bibliotecar

19.08.2020

×