Dezbatere proiect legea educației

La invitația parlamentarilor PSD din comisiile pentru învățământ, o delegație a Cultului Creștin Penticostal a participat la o dezbatere importantă, pe tema legilor educației.

Din această delegație au făcut parte Pastor Lector univ. dr. Ioan Szasz, prorectorul ITP București, Lector univ. dr. Vasile Romulus Ganea, decanul facultății de teologie din cadrul ITPB, și Gheorghe Cătană, consilier pe probleme de educație.

Întâlnirea, condusă de doamna Natalia Elena Intotero, președintele Comisiei pentru Învățământ, de domnul Vasile Dîncu (Senator PSD) și de domnul Mihnea Costoiu (Rectorul Universității Politehnica din București) a întrunit reprezentanți a 13 culte religioase din România, precum și ai învățământului privat, sau alte persoane implicate în educație.

Cultele prezente au întocmit, susținut și înregistrat o adresă comună, semnată de toți liderii lor. Conducerea Comisiei pentru Învățământ din Camera Deputaților a apreciat solicitările cu privire la amendamentele prezentate, cu promisiunea că ele se vor regăsi în textul noilor legi.

Reprezentanții cultelor, în cuvântul lor, au adus în discuție și alte probleme specifice referitoare la libertatea religioasă și educația din România.

Adresa comună a cultelor a fost prezentată ieri publicului și este deja dezbătută în presă.

Salutăm această inițiativă a parlamentarilor PSD și ne-am bucura ca și celelalte grupuri parlamentare să se implice activ în astfel de discuții care privesc bunul mers al societății noastre.

Adresa comună Culte religioase

×