Mesaj de Rusalii din partea Rectorului ITPB

Din luna decembrie, anul trecut, și până în prezent, lucrurile au decurs bine în școala noastră, într-un ritm normal pentru vremurile pe care le trăim. Am avut perioade de cursuri cu prezență în campus și perioade în care ne-am desfășurat activitatea online. Cu siguranță, preferăm să fim cu toții în campus și așteptăm cu nerăbdare să putem relua anumite întâlniri și proiecte pe care le-am amânat (taberele de rugăciune, Ora cu păstorul, întâlnirile săptămânale de rugăciune etc).

În tot acest timp am beneficiat însă de câteva dintre avantajele pe care ni le oferă tehnologia, unul dintre ele fiind organizarea simpozionului academic la care au participat vorbitori atât din România cât și din Statele Unite (Dr. David HanDecanul Seminarului Teologic Penticostal din Cleveland, TNdr. Marian SimionHarvard Divinity School, USA; Pastor dr. Florin Cîmpean, Chicago). Tema aleasă, „Etică creștină în context contemporan”, este de o importanță majoră în zilele noastre și sperăm ca tot mai mulți oameni interesați să asculte prelegerile din cele două zile ale simpozionului (pentru a vedea înregistrările, click aici).

Din păcate, nici anul acesta nu am putut organiza tabara de rugăciune și ne lipsește acel timp petrecut împreună în rugăciune, mărturisire înaintea Domnului și stăruință după umplerea cu Duhul Sfânt. După fiecare astfel de tabără cu toții ne întorceam mai motivați în a face voia lui Dumnezeu și să-L slujim cu tot ceea suntem.

În ceea ce privește noua construcție, în aceste luni de primăvară am primit ajutorul câtorva echipe de voluntari (o echipă din Vicovu de Jos, Suceava, o echipa din Sebeș, jud. Alba și o echipă din biserica penticostală „Filadelfia”, Brașov) care au venit să efectueze mai multe lucrări de construcție. Mai avem mult de muncă, dar încet, încet aspectul exterior al clădirii începe să se schimbe ceea ce ne încurajează. Și în interior s-a lucrat zilnic la instalația de răcire și încălzire, iar din luna mai avem și o echipă pentru tencuirea pereților.

Suntem recunoscători că urmăriți progresul acestui proiect și că răspundeți apelurilor noastre atunci când vă solicităm sprijinul. Îndrăznim și de această dată să vă rugăm să susțineți lucrarea de la Institut (noua construcție, studenții fără posibilități materiale) prin colecta de Rusalii, prin donații, prin echipe de voluntari care să efectueze anumite lucrări pe șantier și prin tot ceea ce Domnul vă pune pe inimă.

Vă mulțumim și vă asigurăm că ne dăm toată silința ca tot ceea facem să ducă la îndeplinirea misiunii noastre: de a pregăti slujitori destoinici pentru a sluji Biserica lui Hristos.

Cu prețuire,
Pastor Lector univ. dr. Ioan Brie

(Iunie 2021)

×