Mesaj din partea Rectorului ITPB către frații slujitori din bisericile penticostale

Stimați frați slujitori,

Ne apropiem cu pași repezi de finalul unui alt an universitar. Imediat după sărbătoarea Pogorârii Duhului Sfânt studenții vor începe sesiunea de examene, iar pe data de 19 iunie vom avea, cu ajutorul lui Dumnezeu, festivitatea de absolvire a promoțiilor 2018 – 2022 (licență) și 2020 – 2022 (masterat), la biserica „Gloria”, Arad. În această perioadă noi, profesorii și studenții de la ITPB, ne aflăm în tabăra de rugăciune (8 – 12 iunie), pe care am organizat-o la Râul Sadului, jud. Sibiu.

După cum veți putea citi și în paginile următoare (aici), pe lângă activitatea didactică și practica omiletică din cadrul orelor de curs, studenții noștri au fost în mod constant implicați în slujire (prin predicare, evanghelizare, cântare, îndemnuri la rugăciune) în bisericile din țară. Ne bucurăm de această frumoasă colaborare dintre bisericile pe care le păstoriți și ITPB, și ne dorim ca în viitor tot mai mulți studenți să aibă oportunitatea de a fi „pe teren” și de a învăța ce înseamnă slujirea în mod concret.

O schimbare importantă pentru școala noastră, în anul 2022, este deschiderea unui nou program de masterat intitulat „Teologie Penticostală aplicată”. Obiectivul principal al acestui program este pregătirea de slujitori penticostali, bine echipați pentru a răspunde nevoilor spirituale și sociale din Biserică și din societate, în context contemporan. La acest masterat se pot înscrie atât bărbați, cât și femei, indiferent de domeniul în care sunt licențiați. De asemenea, organizăm concurs de admitere și pentru frații care doresc să se înscrie la studiile de licență, specializarea „Teologie Penticostală Pastorală”. Dacă aveți în bisericile dumneavoastră persoane despre care credeți că au o chemare specială din partea lui Dumnezeu în vederea slujirii, vă rugăm să le îndemnați să se înscrie la Institutul Teologic Penticostal.

În ceea ce privește construirea noului campus, lucrările au înaintat, cu ajutorul lui Dumnezeu și susținerea dumneavoastră. În aceste luni s-a lucrat la compartimentarea etajului trei cu pereți de rigips, la partea electrică, la instalațiile sanitare și cele de climatizare, la termoizolarea și finisajele fațadelor, la realizarea balustradelor, la terasele exterioare, la sistemul de canalizare și realizarea branșamentelor de gaze naturale, apă și energie electrică. În această perioadă curtea campusului nostru a fost săpată pentru a se putea monta sistemul de canalizare și a se realiza branșamentele de utilități pentru noua clădire.

Pentru următoarea perioadă ne propunem să finalizăm lucrările la fațadele clădirii, să sistematizăm curtea campusului prin refacerea căilor de acces, a parcărilor, a spațiilor verzi și a terenului de sport. Vom continua lucrările la instalațiile electrice, sanitare, de încălzire-răcire și a celorlalte lucrări de finisaje. Dorința noastră este să facem recepția noii clădiri până la sfârșitul acestui an și să dăm în folosință parțial spațiile finisate.

Atenția noastră este îndreptată și asupra renovării vechilor clădiri și transformarea lor în spații de cazare pentru studenți și pentru cadrele didactice.

Îi suntem recunoscători lui Dumnezeu și fiecăruia dintre dumneavoastră care ați sprijinit acest proiect prin rugăciune sau prin donații și colecte, și vă rugăm ca și de această dată să contribuiți la dezvoltarea Institutului Penticostal prin colecta din duminica Pogorârii Duhului Sfânt. Resursele noastre sunt limitate, dar avem un Dumnezeu bogat care va răsplăti fiecăruia potrivit cu harul și bunătatea Lui.

Iar pentru că anul acesta sărbătorim centenarul penticostalismului românesc – o sută de ani de la înființarea primei biserici penticostale în România – dorim ca binecuvântarea lui Dumnezeu să se reverse peste toate bisericile și peste toți credincioșii penticostali din țară și din diaspora.

Cu prețuire,

Pastor Ioan Brie
Rector ITPB

Acest text a apărut în foaia de informare a Institutului Teologic Penticostal.

×