Mesaj din partea Rectorului ITPB, Ioan Brie, cu ocazia Cinzecimii

Stimați frați,

Sărbătoarea Cincizecimii reprezintă pentru credincioșii penticostali un prilej de afirmare a importanței lucrării Duhului Sfânt pentru Biserica Domnului și, în mod deosebit, de subliniere a rolului fundamental pe care botezul cu Duhul Sfânt și darurile Duhului îl au în viața bisericilor noastre. Mărturisim cu deplină încredere că promisiunea primirii botezului cu Duhul Sfânt și a darurilor duhovnicești este de actualitate și pentru generația noastră. Institutul Teologic Penticostal din București își definește identitatea și își împlinește misiunea încadrat de această mărturisire de credință.

În acest an universitar am continuat să ne desfășurăm activitatea cum am putut mai bine și să lucrăm împreună – profesori, studenți, colegii din departamentele administrative – pentru ca viziunea și obiectivele Institutului Penticostal să fie atinse. Pe lângă cursuri și activitate individuală de studiu, studenții noștri sunt implicați în diferite slujiri (atât în campus, cât și în bisericile penticostale din diferite zone ale țării), organizează întâlniri de rugăciune în campus, au cursuri practice de omilteică și sunt preocupați de creșterea lor spirituală și academică.

Îi suntem mulțumitori lui Dumnezeu și pentru studenții înscriși la noul program de masterat „Teologie penticostală aplicată” și dorim să vă reamintim că la acest program se pot înscrie atât bărbați, cât și femei, indiferent de domeniul în care au diploma de licență. Pentru programul de licență, se pot înscrie doar bărbați, iar cursurile se desfășoară pe o perioadă de patru ani. Detalii despre admiterea din acest an găsiți pe site-ul nostru: www.itpbucuresti.ro sau în această foaie de informare.

În privința noului campus, partea exterioară a clădirii este aproape finalizată, curtea campusului este și ea amenajată aproape în întregime, însă lucrările la instalații, amenajările interioare și lucrările care mai sunt de făcut pentru viitoarele săli de curs necesită timp, oameni profesioniști și resurse financiare considerabile. Am avut bucuria ca, în această primăvară, să avem alături de noi două echipe de frați din Franța, care au lucrat ca voluntari și ne-au slujit prin munca lor de calitate. Deși ne-am dorit mult să fi dat deja în folosință o parte din noua clădire, acest lucru nu a fost posibil, dar nădejea noastră este că va veni curând și momentul în care ne vom muta activitatea în noul spațiu.

Unul dintre frații noștri de credință, care dorește să rămână anonim, a anunțat că are pe inimă să dubleze, până în limita sumei de 50.000 USD, donațiile pentru finalizarea lucrărilor la biblioteca noului campus, făcute Institutului până în data de 1 septembrie 2023. Donațiile primite pentru acest proiect trebuie însoțite de precizarea pentru finisaje bibliotecă. Stimați frați, apelăm la ajutorul dumneavoastră pentru atingerea acestui obiectiv.

Având în vedere bunul obicei al bisericilor penticostale din România, ca în ziua de Rusalii să facă colecte speciale pentru Institutul Teologic Penticostal din București, vă îndemnăm să ne susțineți și în continuare. Această etapă a proiectului de construcție în care ne aflăm acum este foarte costisitoare și orice sumă de bani este binevenită. De asemenea, primim cu drag echipe de frați voluntari care pot să contribuie cu abilitățile și munca lor în acest domeniu al amenajărilor interioare.

Vă mulțumim pentru sprijinul dumneavoastră, în rugăciune și financiar, și dorim ca Dumnezeu să binecuvânteze bisericile pe care le slujiți și să vă dea har în înaintarea lucrării Lui.

Cu prețuire,

Pastor Lector univ. dr. Ioan Brie

Acest text a apărut în foaia de informare a ITPB – mai 2023

 

×