Simpozionul academic ITPB din anul 2023

Simpozionul academic ITPB din 2023 (10–11 mai) va avea următorul titlu: „«Totul să fie făcut cu rânduială»: Sistematizarea doctrinară a credințelor și practicilor penticostale românești”.

În secolul care s-a scurs de la înființarea primei biserici penticostale din țara noastră, penticostalismul românesc a generat nu doar o sumă de practici specifice, multe cu un pronunțat caracter regional, ci și o întreagă paletă de teologii. Acestea din urmă fie sunt generate de mediul bisericesc, fie au origine „magisterial-academică”.
Întrucât penticostalii români s-au aflat permanent în dialog cu celelalte confesiuni protestante din România, este important să înțelegem, retrospectiv, modul în care dialogul (nu de puține ori polemic) a catalizat și dinamizat reflecția teologică din spațiul penticostal.

La simpozionul ITPB din anul 2023 ne propunem să evaluăm Mișcarea penticostală românească din perspectiva domeniilor și subiectelor teologice care au nevoie de corelare și sistematizare.
Sunt binevenite lucrările cercetătorilor care își propun să evalueze punctual spiritualitatea și credințele penticostale și să ilustreze importanța conceptualizării și sistematizării experiențelor din acest domeniu.

Vom reveni cu programul complet.

×