Prețuiți-i pe astfel de oameni!

Dragoș Ștefănică, Gheorghe Vatamanu (editori), Prețuiți-i pe astfel de oameni, Pleroma, 2021

Lumea evanghelică din România a sărbătorit, în 2021, o sută de ani de la apariția primei ediții a Bibliei în traducerea lui Dumitru Cornilescu. Printre evenimentele ce au marcat acest moment se numără și Simpozionul „Centenar D. Cornilescu”, organizat pe 13 august 2021 la Centrul Cultural „Academician Eugen Simion” din Dumbrăveni, Suceava. Printre invitații la această manifestare cultural-religioasă s-au numărat personalități din conducerea zonală a cultelor religioase, cadre didactice universitare, precum și pastori și alți credincioși din toate confesiunile evanghelice și din mișcarea Oastea Domnului.

Volumul de față însumează prelegerile susținute în cadrul simpozionului. Cititorii vor descoperi, pe paginile cărții, articole dedicate vieții și operei traductologice ale lui Dumitru Cornilescu, lucrări despre importanța Bibliei, despre locul ei în spiritualitatea românească, precum și mărturii despre impactul Scripturii în viața oamenilor sau despre traficul de Biblii din perioada regimului comunist.
Nădăjduim că lectura cărții de față îi va îmbogăți pe cititori și le va aprinde mai adânc dorința de citi, studia și prețui Cuvântul sfânt pe care Dumnezeu, în dragostea Lui nemărginită față de noi, ni l-a pus la dispoziție în limba noastră maternă, folosindu-se în acest scop de oameni dedicați Împărăției Sale, cum a fost și Dumitru Cornilescu.

Cartea se poate comanda de pe siteul editurii Pleroma.

Pentru a vedea cuprinsul și câteva pagini din carte, click aici

×